Huren appartement

Het kan moeilijk zijn om op zoek te gaan naar een appartement of een huis om te huren.

De huurkosten zijn, samen met de voedsel- en gasprijzen, ver boven hun epidemische dieptepunten gestegen en behoren nu tot de grootste inflatiepijnen voor Amerikaanse huishoudens. De lage woningvoorraad is één probleem dat heeft bijgedragen aan de gestegen huurprijzen. Het is een vicieuze cirkel: een gebrek aan voorraad doet de huizenprijzen stijgen, wat ertoe leidt dat meer potentiële huiseigenaren besluiten te huren, waardoor de huurprijzen stijgen.

Neem als voorbeeld New York City. Volgens de gegevens van StreetEasy is de vastgoedmarkt in de stad dramatisch gestegen. De prijzen in Manhattan zijn in februari met 36% gestegen ten opzichte van een jaar eerder, terwijl de prijzen in de omliggende stadsdelen Brooklyn en Queens met meer dan 15% zijn gestegen. Stijgende huren zijn echter niet alleen een probleem in grote steden. Volgens een recente CoreLogic studie, is de vraag naar eengezins huurwoningen booming, met een record stijging van 12,6 procent jaar op jaar in januari.

De huidige dynamiek van de vastgoedmarkt maakt het kennen van uw budget en het beschikbaar hebben van al uw documentatie als de eerste stappen bij het starten van een zoektocht naar een woning nog belangrijker.

Het creëren van een woning budget

Weten wat u zich kunt veroorloven is van cruciaal belang bij het selecteren van hoeveel u wilt betalen voor een nieuwe woning. Volgens Sophia Bera, een gecertificeerd financieel planner en oprichter van Austin, Texas-based Gen Y Planning, bij het ontwikkelen van een budget, moeten mensen meer dan alleen de maandelijkse huur opnemen. “Mensen moeten uitzoeken wat ze op dit moment uitgeven,” merkte Bera op. “Hebben ze nog lopende maandelijkse verplichtingen, zoals studieleningen, creditcardschulden of autoafbetalingen?”

Ze stelt voor om een huurcalculator te gebruiken, zoals die te vinden is op rentcafe.com. De service biedt een budget op basis van de postcode waar ze op zoek zijn naar een huurwoning, hun maandsalaris, en eventuele eerdere schulden. Volgens Bera, een eerlijke vuistregel voor huurders is om ongeveer 30% van hun maandelijkse netto-inkomen te besteden aan huur. Als je tot 40% van je inkomen betaalt, kun je je spaargeld beperken en je uitgaven aan andere dingen beperken.

De kosten van het indienen van een huuraanvraag

Wanneer u een aanvraag indient om een woning te huren, vragen veel verhuurders of vastgoedbeheerders een vergoeding voor de aanvraag. Dit kan zo weinig zijn als $20 (waar de prijs is gemaximeerd in New York City), maar het kan ook zo hoog zijn als $50 in tal van plaatsen.

Staatsoverheden, gemeenten en appartementencomplexen hanteren allemaal andere normen. De meeste huurtoepassingen vereisen echter vergelijkbare informatie voor elke aanvrager om uw identificatie en vermogen om huur te betalen te verifiëren. Persoonlijke contactinformatie, sofi-nummers, huidige en vorige adressen, werkgeversinformatie, bewijs van inkomen, en kredietrapporten zijn allemaal voorbeelden van informatie. Als u deze documenten bij de hand heeft, kunt u sneller goedgekeurd worden.

Meer van Invest in You: Olympiërs vinden dat sport en financiën veel met elkaar gemeen hebben. Lauryn Williams, een NBA-speler, kwam in slechts twee jaar terug van een faillissement. Dit is wat hij te zeggen heeft over hoe je je geld weer op de rails krijgt.
Een linebacker in de NFL spaart 90% van zijn salaris. Hier is hoe hij het doet.

Hoewel de prijs niet zou moeten zijn een deal breaker, omdat de aanvraagprocedure omvat vaak een achtergrond controle en krediet verslag over een mogelijke huurder, als veel mensen worden geplaatst op een lease, kan de aanvraagkosten worden beoordeeld per persoon. Recente kredietrapporten die u kunt overleggen in plaats van een nieuwe kredietcontrole kunnen u helpen geld te besparen op de aanvraagkosten.

Volgens Jeff Andrews, een senior marktanalist bij Zumper, een platform voor huurwoningen, “is het altijd de moeite waard om te proberen af te dingen met een verhuurder, dus je zou in staat kunnen zijn om eerdere rapporten te extraheren om dit te voorkomen.” “Het is waarschijnlijk niet de moeite waard een grote strijd over,” merkte hij op, “omdat je een grotere lopende item om te onderhandelen die meer impact zou zijn om af te brokkelen.” Huur.”

Vergoeding voor makelaardij

Wanneer u met een vastgoedmakelaar werkt, moet u een aanzienlijk grotere uitgave in uw huurbudget opnemen: een makelaarscommissie als u een huurovereenkomst tekent. Wanneer u op zoek bent naar een huurwoning, zorg er dan voor dat u genoeg geld opzij heeft gezet om deze kosten te betalen, die vrij hoog kunnen oplopen.

De courtage is vergelijkbaar met de courtage van een vinder, en bedraagt meestal ongeveer een maand huur, of 10% tot 15% van de jaarlijkse huurprijs. Hoewel het in kleinere gebieden mogelijk is om een appartement te vinden zonder gebruik te maken van een makelaar, wordt het volgens Andrews moeilijker in grotere steden. De meeste online woonplatforms laten u uw zoekopdracht verfijnen naar flats die geen makelaarskosten aanrekenen.

Hoewel een sterke vastgoedmarkt zoals deze huurders minder invloed geeft, kan het afhankelijk zijn van persoonlijke netwerken, sociale media en internet listing boards u helpen te voorkomen dat u een vergoeding moet betalen (hoewel u voorzichtig moet zijn met online listing boards aangezien makelaars deze ook gebruiken). U kunt uw eigen zoektocht in sommige kleinere steden en dorpen door te rijden rond de wijken die u geïnteresseerd bent in en het controleren van voor verhuur borden recht voor eigenschappen.

Als je uiteindelijk met een makelaar werkt om een appartement te vinden, vraag dan of er makelaarskosten zijn, want in tegenstelling tot een borg, krijg je deze niet terugbetaald.

Waarborgsommen z@ijn vereist.

Voordat een huurder intrekt, eisen verhuurders normaal gesproken een borg, die meestal vergelijkbaar is met een maand huur, evenals de eerste maand huur. Huurders moeten hun borg terugkrijgen als hun huurcontract is afgelopen, minus eventuele kosten om schade aan het appartement te herstellen. Er zijn echter een paar eenvoudige maatregelen die kunnen worden genomen op het moment van het huren om de kans te maximaliseren dat u uw borg volledig terugkrijgt.

Andrews adviseerde dat documentatie je beste vriend is. “Eerst en vooral, zorg ervoor dat je begrijpt wat er in de huurovereenkomst staat met betrekking tot borgsommen. “Als het niet gedetailleerd is, vraag de verhuurder dan om voorwaarden op te nemen in het contract,” adviseerde Andrews. Als een huurder een huisdier heeft, zorg er dan voor dat u op de hoogte bent van de mogelijke aansprakelijkheid voor schade aan huisdieren.

Verhuurders huren vaak beheerders of onderhoudsmedewerkers in om eventuele problemen in de flat op te lossen. Ze willen niet dat huurders zelf dingen proberen te repareren. Het is beter om je huisbaas zo snel mogelijk te waarschuwen als er iets kapot gaat, zoals een lamp, koelkast of toilet.

Andrews raadt ook aan om grondige foto’s te maken van de staat van het appartement voor en na je intrek en vertrek. “Het is ook het beste om een papieren spoor achter te laten,” voegde hij eraan toe, en voegde eraan toe dat het e-mailen van de verhuurder of het vastgoedbeheer met deze foto’s nadat je bent verhuisd, je later zal helpen als je moet bewijzen dat je het pand niet hebt beschadigd.

Volgens Andrews is elke huurovereenkomst uniek, dus het is belangrijk om eventuele problemen met de verhuurder te bespreken. Als een toekomstige huurder honden heeft, zorg er dan voor dat de huurvoorwaarden gedetailleerd zijn, aangezien de verhuurder waarschijnlijk zal willen dat de huurder betaalt voor eventuele schade.

Huren en uw kredietscore

Voor veel huuraanvragen is een kredietcheck vereist. Er zijn een paar dingen die u van tevoren kunt doen als u zich zorgen maakt over uw huidige kredietscore die uw huurkansen beïnvloedt en die u wilt verbeteren. Om uw kredietscore snel te verbeteren, begint u met het afbetalen van alle schulden die u kunt maken.

“Betaal alle creditcards met lage rente of zonder rente die u hebt af,” adviseert Bera.

Ze stelt ook voor om uw creditcardmaatschappij te bellen om te zien of ze uw kredietlimiet kunnen verhogen om u te helpen uw kredietgebruik te minimaliseren. Stel dat u een kredietlimiet van $5.000 hebt, maar elke maand slechts ongeveer $2.500 gebruikt. Dit komt neer op een gebruikspercentage van 50%. Als u uw limiet echter verhoogt tot $10.000, wordt die $2.500 een gebruikspercentage van 25%. Als u onlangs meer geld bent gaan verdienen, zijn banken eerder geneigd u een hogere kredietlimiet te geven.