Hoe weet je of je klaar bent om een huis te kopen in plaats van te huren?

Het gemak van huren staat buiten kijf: u kunt verhuizen wanneer u wilt en u hoeft niet tientallen jaren een hypotheek af te lossen om een woning te hebben. Maar als je net als veel huurders bent, denk je er zeker over om een huis te kopen.

Maar hoe weet je of je klaar bent om een huis te kopen? Hier zijn enkele van de redenen waarom u misschien klaar bent om een woning te kopen. Als een of meer van deze redenen op u van toepassing zijn, is het tijd om contact op te nemen met een gerenommeerde makelaar om uw zoektocht te beginnen naar een huis dat u graag zult willen bezitten en bewonen.

Wanneer u een lange termijn visie heeft, kan huiseigenaar zijn zowel emotioneel als financieel lonend zijn. U kunt de overgang van huren naar het bezitten van een huis gemakkelijk te laten verlopen als u een aantal uitstekende eerste keer koper advies te volgen.

Enkele van de meest voorkomende redenen waarom huurders besluiten dat nu het juiste moment is om een woning te kopen zijn de volgende:

1. Uw huur blijft stijgen.

In de meeste delen van het land stijgen de huren gestaag. De stijging van de huurprijzen kan om verschillende redenen verzwarend zijn. Woonuitgaven zijn op de lange termijn moeilijk te voorspellen, waardoor financiële planning moeilijk is.

U bent waarschijnlijk ook geïrriteerd door uw huisbaas – wie vindt het immers leuk om te horen te krijgen dat hij volgend jaar een hogere huur moet betalen? En dan is er nog de onvoorspelbaarheid van het scenario, die u kan uitputten. Waarom zou je steeds meer huur moeten betalen als je salaris waarschijnlijk niet jaar na jaar zal stijgen?

Wanneer de huur stijgt en de hypotheekrente laag blijft, is dat een goede indicatie dat u op zoek moet gaan naar een woning. Denk hier eens over na: wanneer u huurt, helpt u hoogstwaarschijnlijk mee aan de betaling van iemands hypotheek. Helaas bent u niet die persoon!

Sommige mensen zijn niet klaar om de sprong te maken van huren naar het bezitten van een huis. Vaak zijn de motieven geldelijk. Het kan een gebrek aan geld zijn voor een aanbetaling of een hoge schuld, zoals een schoollening.

Als u de juiste mogelijkheid kunt ontdekken, kan huren om een huis te bezitten een goede optie zijn. Natuurlijk zijn er voor- en nadelen aan huren om te bezitten, dus zorg ervoor dat u zich bewust bent van hen.

2. Rentetarieven zijn uitzonderlijk laag.

Wanneer geld ongelooflijk goedkoop is, is een van de beste redenen om van huren over te stappen op het kopen van een huis. Wanneer de hypotheekrente aantrekkelijk is, is het als een helder teken dat zegt “kopen kopen kopen”. De rentetarieven zullen niet voor onbepaalde tijd op een laagterecord blijven. De geschiedenis heeft aangetoond dat ze in feite snel kunnen omslaan.

Als u in een positie was om te kopen wanneer ze dat deden, zou het een gemiste kans zijn. Lage leningtarieven zijn een goede reden om na te denken over het kopen van een huis.

3. U heeft een track record van het succesvol beheren van uw schuld.

Lage schuld – Nu is de tijd om een huis te kopen
Kredietverstrekkers besteden veel aandacht aan de hoeveelheid schulden die je hebt en hoe je ermee bent omgegaan. Een kredietverstrekker geeft de voorkeur aan een debt-to-income ratio van 43 procent of minder, terwijl je bij sommige traditionele leningen een DTI van 50 procent mag hebben.

Door al uw maandelijkse leningbetalingen bij elkaar op te tellen, kunt u snel uw schuld/inkomensratio vaststellen. U kunt uw maandelijkse schulden delen door uw bruto maandinkomen zodra u weet hoeveel ze kosten.

Als u grote creditcardsaldo’s hebt, kunt u die afbetalen om uzelf acceptabeler te maken voor kredietverstrekkers. U bent niet verplicht ze volledig af te betalen.

Betaal ze in plaats daarvan af tot de juiste DTI. Dan kunt u dat extra geld te zetten in de richting van het samenstellen van een huis noodfonds.

4. U vindt dat het tijd is om uw wortels in een bepaalde plaats te planten.

Het kopen van een woning betekent een grote investering vooraf die niet zal worden terugverdiend in de eerste paar jaar van eigendom. Met andere woorden, om de aankoop van een huis financieel zinvol te maken, moet u bereid zijn om voor een lange tijd te blijven. De investering kan zich op de lange termijn terugbetalen, maar het kost wel tijd.

Vastgoed heeft keer op keer bewezen een geweldige langetermijninvestering te zijn. Het is niet voor iemand die, net als andere investeringen, snel moet verhuizen vanwege een werkverplaatsing.

Kredietverstrekkers hebben liever dat u al lange tijd dezelfde baan heeft, een baan die u waarschijnlijk nog jaren zult hebben nadat u het huis heeft gekocht. Zij hebben graag dat u een constant, voorspelbaar inkomen heeft omdat dit uw risico vermindert. Uw vaste salaris zorgt ervoor dat u niet achterloopt met uw hypotheekbetalingen.

5. Je hebt je voorgesteld dat je in een bepaald huis of een bepaalde buurt woont.

De drang om in een bepaald huis of een bepaalde buurt te gaan wonen kan sterk zijn. Misschien zijn je ouders van plan om te downsizen en heb je altijd gedacht dat het kopen van hun huis een geweldig idee zou zijn? Als er een huis vrijkwam in de stad die u altijd al had willen bezitten, zou u dat dan hebben aangenomen?

Sommige kopers hebben zich altijd voorgesteld dat ze in een gewilde wijk van de stad zouden wonen, dicht bij alle voorzieningen waar u van geniet. De ene persoon is anders dan de andere, en emotionele gehechtheid kan een grote invloed hebben op hoe mensen denken.

Sommige mensen hebben specifieke subdivisies in gedachten omdat ze willen dat hun kinderen opgroeien in een veilige omgeving.

6. Je bent het zat om de hypotheek van iemand anders te betalen.

Als huurder gaat uw huurgeld naar de hypotheek van de huisbaas of eigenaar. Een huis kopen is zinvol als je bereid bent om zoveel geld in je toekomst te investeren. Elke hypotheekbetaling die u doet, draagt bij aan het eigen vermogen van uw huis, wat voor u een investering is.

De aankoop van een huis is niet altijd een zekerheid; alle investeringen brengen risico’s met zich mee. U kunt er echter op rekenen dat u tijdens de looptijd van uw hypotheek veel financiële vruchten plukt van uw investering in het huis.

Bovendien zijn er fiscale voordelen verbonden aan het bezit van een woning. Wanneer het tijd is om te verkopen, kunt u mogelijk profiteren van een aanzienlijke uitsluiting van de vermogenswinst op onroerend goed. Als u alleenstaand bent, kunt u $250.000 aftrekken. Als u getrouwd bent, wordt uw uitsluiting verhoogd tot $500.000.

7. U bent in een positie om te sparen voor een noodfonds omdat u financieel zeker bent.

Overgang van een huurder naar een huiseigenaar
Het hebben van een noodfonds voor onverwachte gebeurtenissen is een basisadvies voor elke toekomstige huiseigenaar. Als huurder bent u verantwoordelijk voor het betalen van alle onverwachte kosten.

Als een leiding barst, een koelkast kapot gaat of een airconditioner het laat afweten, is de huisbaas verantwoordelijk voor de reparatie – en het betalen ervan. Als huiseigenaar bent u echter zelf verantwoordelijk voor dergelijke kosten. U wilt er zeker van zijn dat u genoeg geld heeft om zo’n situatie het hoofd te bieden.

Ik heb geschreven over de dingen die u moet doen voordat u een huis koopt, zoals geld sparen voor een aanbetaling en een noodfonds.

Als u overweegt een huis te kopen, moet u nu beginnen met sparen om een noodfonds op te bouwen. Op die manier, als er iets misgaat – en dat zal gebeuren – ben je er klaar voor om het op te lossen zonder dat je je zorgen hoeft te maken.

Vanguard heeft een geweldige website die ingaat op een aantal van de problemen die zich kunnen voordoen en waarop je voorbereid moet zijn.

8. U bent onlangs getrouwd en uw appartement is niet meer functioneel.

Een belangrijke levensgebeurtenis, zoals trouwen, is een van de meest populaire redenen om over te stappen van huurder naar eigenaar. Twee mensen die besluiten een huis te kiezen dat gemeenschappelijke doelen combineert, is geen ongewone gedachte.

Het hebben van een appartement is zelden voldoende bij het integreren van twee gezinnen, vooral als er kinderen bij betrokken zijn.

9. U zult meer ruimte nodig hebben als uw gezin zich uitbreidt.

Een andere belangrijke reden om een huis te kopen is om meer ruimte te hebben. Als u binnenkort een kind verwacht, is het een goed idee om na te denken over het kopen van een huis.

Huren kan noodzakelijk zijn voor groeiende gezinnen, maar als u het geluk heeft een huis te kunnen kopen, kan dat tal van voordelen opleveren voor u en uw groeiende gezin.

Uw nieuwe huis kan uw groeiende gezin huisvesten, met slaapkamers, badkamers, en alle andere voorzieningen die het leven gemakkelijk maken. De woning kan ook een stabiele omgeving voor u en uw dierbaren bieden om te genieten van gemoedsrust.

U zult in staat zijn om het type woning te kiezen dat het beste bij uw levensstijl past als u eenmaal huiseigenaar bent geworden. Het kopen van een woning kan zowel winstgevend als plezierig zijn. Het is een kans om je vleugels uit te slaan en een nieuwe stap naar volwassenheid te zetten.

Je bent bereid om een aanbetaling te doen en de afsluitkosten te dekken.
Ik heb genoeg geld gespaard voor een aanbetaling.
Het hebben van een aanbetaling is een van de meest veelzeggende signalen dat je klaar bent om de sprong te maken van huren naar het kopen van een woning. Financiële stabiliteit, vooral als het gaat om aanbetalingen en afsluitkosten, is een sterke indicator dat u klaar bent om een huis te kopen.

U wilt in staat zijn om een aanbetaling op een huis te doen en de afsluitkosten te betalen, zodat u uw aankoop kunt voltooien. Ook, geen paniek als je niet beschikt over een 20% aanbetaling-veel leningen vereisen niet dat veel.

Voor starters zijn er verschillende leningopties. Omdat er zo veel hypotheekopties zijn, kan het zeer verwarrend zijn voor een beginnende koper. Een goed geïnformeerde hypotheekadviseur kan u helpen alle vragen te stellen die u aan een geldschieter moet stellen. Vergeet niet dat u evenveel gesprekken met hen moet voeren als zij met u.

FHA hypotheken zijn zeer populair geworden onder de eerste keer huizenkopers. Sommige FHA leningen vereisen slechts een 3,5 procent aanbetaling, terwijl Fannie Mae en Freddie Mac-gesteunde leningen slechts een 3 procent aanbetaling vereisen.

U kunt waarschijnlijk een huiseigenaar als je kunt komen met een 3% aanbetaling, in aanmerking komen voor de juiste lening, en hebben uw sluitkosten in orde.

Als je een opknapper koopt, wil je misschien kijken naar een FHA 203k-lening, waarmee je de kosten voor het verbouwen van je huis in één lening kunt combineren.

11. Uw kredietscore is verbeterd.

Het type financiering dat u kunt verwerven, wordt grotendeels bepaald door de kredietscore die u aan kredietverstrekkers presenteert. Als het gaat om het kopen van een woning, hoe slechter uw credit score, hoe minder opties je zult hebben. Daarom is het van cruciaal belang om al het mogelijke te doen om uw credit score te verbeteren voordat u probeert om een huis te kopen.

Uw credit score zal bepalen hoeveel opties je hebt en hoeveel geld u kunt besparen op uw hypotheek.

Als uw kredietscore is verbeterd, kan het tijd zijn om met een geldschieter te spreken over uw opties voor het verkrijgen van een hypotheek. Met een kredietscore van 500, kunt u in aanmerking komen voor een hypotheek, maar het is geen garantie dat het de hypotheek zal zijn die u wenst.

De lening zal een ongunstige rente hebben en een grotere aanbetaling vereisen. Als uw kredietscore echter hoger is, zal de lening een lagere rente hebben en een kleinere aanbetaling vereisen.

Krijg een gratis kopie van uw kredietrapport en los eventuele problemen op die uw kredietscore kunnen schaden als u uw kredietscore wilt verbeteren.

Dit is de reden waarom hypotheek professionals en makelaars voortdurend lezingen over de voordelen van het hebben van de beste credit scores. Hoewel het mogelijk is om een hypotheek te krijgen met slecht krediet, zullen de voorwaarden aangeboden door de geldschieter minder dan ideaal zijn. Als gevolg van de stijgende rentetarieven, zult u uiteindelijk duizenden extra moeten uitgeven voor het onroerend goed.

Tot slot, enkele gedachten

Het maken van de overgang van een huurder naar een huiseigenaar moet niet lichtvaardig worden genomen. Wanneer u voor de eerste keer een huis koopt, moet u dit goed plannen. Wie onvoorbereid is, heeft meer kans om aankoopfouten te maken waar hij later spijt van krijgt. Zorg ervoor dat u niet een van hen bent!

Hopelijk hebben deze elf redenen waarom het bezitten van een eigen huis te verkiezen is boven huren, uw interesse gewekt.