Wat is de beste manier om uw huis te verhuren?

Uw huis verhuren wanneer u naar een nieuwe woning verhuist, is een geweldige methode om uw investering te behouden. Om te leren hoe u een huisbaas kunt worden, moet u enigszins bekend zijn met het verhuurproces van een huis. Hier leest u hoe u een huis verhuurt en hoe u er een aangename – en financieel gezonde – ervaring van maakt.

Wat is de beste manier om een huis te huren?

Maak een budget en houd u daaraan.
Als u zich afvraagt hoe u een huis kunt verhuren dat geld oplevert, is het antwoord: bereid u goed voor en denk aan de lange termijn. Veel verhuurders verwachten slechts een paar honderd dollar per maand te verdienen, dus overweeg of de tijd en moeite die het kost om te leren hoe je een huisbaas kunt worden voor jou de moeite waard is in jouw lokale huizenmarkt.

Het huren van een huis is vaak geen “get-rich-quick” plan, maar eerder een investering op lange termijn. Houd in uw budget rekening met de volgende uitgaven:

Betaling op een hypotheek (indien van toepassing)
verzekering onroerende voorheffing
Onderhoud op regelmatige basis
Upgrades en reparaties
Beslis over een huurprijs.
De inkomsten zijn de andere helft van uw budget. Natuurlijk wilt u dat uw huurprijs hoger is dan uw uitgaven, maar u moet ook concurrerend zijn om huurders aan te trekken. Bestudeer de huurprijzen in de regio. Vergelijk de kwaliteit van de woningen en de voorzieningen door woningen te bezichtigen. Als u meer dan de marktprijs moet vragen om het te rechtvaardigen om verhuurder te worden, zorg er dan voor dat uw woning ook meer biedt aan huurders.

Zorg voor een strategie voor het beheer van uw woning.

Wanneer een lekkende leiding midden in de nacht de kelder vult, wie wilt u dan dat uw toekomstige huurders bellen? En wie gaat het repareren? Misschien bent u het antwoord op beide vragen, maar niet als u twee uur verderop gaat wonen.

Maak een strategie voor wie dagelijks verantwoordelijk zal zijn voor de woning, van het beantwoorden van onderhoudstelefoontjes tot het regelmatig controleren van de huurwoning. U zult ook een reparatie- en onderhoudsschema willen opstellen. U kunt een vastgoedbeheerbedrijf of een particulier inhuren om alles af te handelen, maar als u het zelf doet, kunt u het meeste uit uw geld halen.

Leer over de wetten die de relatie tussen verhuurder en huurder regelen.

De meeste staten hebben aparte verhuurder-huurder verordeningen die zich bezighouden met zaken als borgsommen, toegang tot het pand en opzegtermijnen voor huurovereenkomsten. U kunt niet zomaar binnenlopen en een steekproef doen wanneer u maar wilt, bijvoorbeeld, omdat er huurdersrechten zijn die vereisen dat u huurders opzegt, en de tijdslimieten verschillen per staat. Neem contact op met uw lokale huisvestingsautoriteit om te weten te komen wat de beste manier is om uw staat en lokale regels te onderzoeken.

Er zijn ook anti-discriminatie en huisvesting veiligheidswetten op federaal niveau. Deze beschermen huurders vaak terwijl ze op zoek zijn naar een appartement, dus zorg ervoor dat je ze meteen kent. Alle wetten voor verhuurders en huurders zijn te vinden op het Department of Housing and Urban Development, met de nadruk op de federale antidiscriminatiewet, de federale huisvestingswet en de Fair Credit Reporting Act.

Schrijf een huurovereenkomst en stel het huurbeleid vast.

Een basishuurovereenkomst kan online worden gevonden, maar er kunnen problemen zijn die uniek zijn voor uw geval en die moeten worden aangepakt. U moet ook uw huurbeleid bepalen, zoals het al dan niet toelaten van honden en het al dan niet vragen van een borg voor huisdieren, alsook wie voor het gras zal zorgen. Wat gebeurt er als een huurder zijn huurcontract wil opzeggen? Het gebruik van online voorbeeld huurcontracten kan een geweldige methode zijn om te begrijpen hoe anderen met sommige van deze uitdagingen zijn omgegaan.

U wilt dubbel controleren of de huurovereenkomst wettig is en geen mazen bevat waar u niet aan gedacht hebt. Raadpleeg een advocaat om er zeker van te zijn dat u de wet volgt als het gaat om het verhuren van een huis.

Maak een marketingstrategie voor het verhuren van uw huis.
Leren hoe je een huis te verhuren omvat het vinden van een goede huurder. U wilt uw huurwoning laten schitteren voordat u het op de lijst zet, net zoals u zou doen bij het verkopen van een huis. Om het er op zijn best uit te laten zien, overweeg je om het te regelen en een professionele fotograaf in te huren. Sommige huurders zullen bereid zijn meer te betalen als de foto’s van een betere kwaliteit zijn.

Als u uw huurwoning op een internetmarktplaats zoals Trulia plaatst, kunt u een breder scala aan mogelijke huurders bereiken en alle gegevens over uw huurwoning op één locatie bekendmaken. U kunt de link delen met uw vrienden, collega’s en buren om hen te laten weten over uw huurwoning.

Potentiële huurders moeten worden ontmoet en gescreend.

Het eerste wat een potentiële huurder zal willen doen is het appartement gaan bezichtigen. Dit is ook een fantastische kans voor verhuurders. U krijgt de kans om iedereen te ontmoeten en een idee te krijgen of ze een verantwoordelijke en attente huurder zullen zijn.

Zodra u uw kandidaten hebt beperkt, is het een goed idee om een aanvraag van hen te krijgen en een achtergrond- en kredietcontrole op hen uit te voeren. U kunt een bedrijf inhuren om de huurders te screenen of u kunt het zelf doen. Zo doe je dat:

Maak een aanvraag voor hen om in te vullen. U kunt een vergoeding vragen voor de aanvraag om te bepalen wie serieus is over de woning en om de kosten van het huren te dekken. De meeste verhuurders vragen tussen de $30 en $50, hoewel sommigen tot $100 vragen in zeer concurrerende huurgebieden. Voorbeeld aanvragen zijn online beschikbaar.

Vraag om hun sofinummer, zodat u een kredietcontrole kunt uitvoeren. Elk van de drie kredietbureaus – Trans Union, Equifax en Experian – staat u toe een kredietcontrole aan te vragen. Sommige bureaus brengen kosten in rekening, maar het is gebruikelijk om potentiële huurders te vragen die te betalen.
Ten minste drie referenties moeten worden verstrekt. Stel een paar eenvoudige vragen aan elke persoon op hun lijst. Zijn ze te vertrouwen? Houden ze zich aan hun deadlines? Is het mogelijk om uw baan te

behouden? Is het uw verantwoordelijkheid om voor hun woonruimte te zorgen? Heb je huisdieren?
Controleer hun werkstatus. Vraag een paar maanden loonstrookjes om er zeker van te zijn dat hun salaris voldoende is om de huur te betalen, en bel hun werkplek om te bevestigen dat ze daar nog steeds werken.
Bescherm hun borgsom door uw huurcontract te documenteren.

Als u eenmaal een huurder heeft gekozen, is dit een bescheiden maar cruciale stap. U bent wettelijk verplicht om de borg van uw huurder aan het einde van de huurovereenkomst terug te betalen, dus bewaar het op een aparte rekening waar het veilig is (sommige staten vereisen dit zelfs bij wet). Het kan zijn dat u een deel ervan moet besteden aan reparaties, maar u zult het meteen nodig hebben. U heeft een wettelijke termijn om deze reparaties uit te voeren en documentatie te produceren van hoe het geld is besteed (het verschilt per staat, maar het is meestal 30 dagen).

Maak foto’s van de staat van uw huurwoning voordat de huurder intrekt, nu we het toch over papierwerk hebben. Als de huurovereenkomst afloopt, wilt u kunnen aantonen dat er geen schade aan de woning is toegebracht.

Het kan tijd zijn om te verkopen als u niet zeker weet of een huisbaas zijn de beste keuze voor u is na het leren hoe u uw huis kunt verhuren. Neem een kijkje in onze gids over de kosten van het verkopen van een huis.