Waar u rekening mee moet houden voordat u een appartement huurt

Toen hadden een 45-jarige bankier uit Kolkata en zijn vrouw Nira plannen om te verhuizen in de buurt van hun dochter uit Hyderabad. Ze waren echter niet bereid afstand te doen van hun flats in Southern Avenue, 2 BHK, en het verhuren ervan was de op één na beste optie.

Dit is niet de enige; een huis in India wordt al lang gewaardeerd als een bron van eigendomstrots of potentiële toekomstige inkomsten. Als gevolg van verschillende variabelen, waaronder bevolkingsgroei en stedelijke migratie, zal de vraag naar woningen naar verwachting blijven stijgen. In deze situatie kan inkomensproductie uit eigen woningen behoorlijk winstgevend zijn. Een andere geweldige strategie om geld te verdienen in je pensioenjaren is het huren appartement.

Volgens talrijke onderzoeken naar het huurrendement van woningen, bedraagt ​​het jaarlijkse rendement op een onroerend goed wanneer het wordt verhuurd voor 2018 gemiddeld 3%. Dit cijfer kan echter van stad tot stad veranderen en met 6% stijgen wanneer vastgoedwaarden zijn gunstig. Het beste aan het verhuren van een appartement is dat het een voor inflatie gecorrigeerd inkomen kan genereren. Het rendement kan jaarlijks worden verbeterd door de huurprijzen aan te passen aan de marktinflatie.

Appartementverhuur heeft voordelen en nadelen, dus u moet een paar belangrijke criteria zorgvuldig afwegen voordat u verhuurder wordt.

Mogelijke kosten en risico’s

Het huren van een appartement heeft altijd de achterliggende gedachte van een stagnerend of laag huurrendement. Het appartement moet leefbaarder worden gemaakt als u een consistent verhuurresultaat wilt garanderen. Als gevolg hiervan moeten er kosten worden gemaakt voor essentiële meubels zoals nieuwe verf, badkamer en elektrische armaturen, opslag, houtwerk, enz. Dit is nog een andere lopende uitgave voor routinematig onderhoud en wanneer een huurder vertrekt. Grote reparaties als gevolg van klimatologische of andere redenen kunnen soms leiden tot hoge kosten voor de eigenaar.

Diverse huurders

Er zijn grofweg drie verschillende categorieën huurders. In een gezin is het huurinkomen constant maar altijd minimaal en bevat het alleen het hoogst noodzakelijke. Ten tweede, terwijl vrijgezellen doorgaans hogere huren vragen, maken de regelmaat van betaling, de veiligheid van onroerend goed, de bijbehorende kosten en het risico van frequente huurveranderingen het onbetaalbaar. Tot slot is het verhuren van een service appartement een keuze die echtparen en professionals vaker maken, zeker in de grote steden. Deze volledig gemeubileerde en full-service appartementen hebben een hoger huurrendement met meubels, armaturen en voorzieningen.

Klaar om een ​​appartement te huren

Het is van cruciaal belang om marktonderzoek te doen naar huurpatronen in het gebied waar uw woning zich bevindt. Dit moet inzicht geven in het juiste bedrag dat in rekening wordt gebracht. Overweeg daarnaast om diensten met toegevoegde waarde te introduceren, zoals extra parkeerplaatsen of kleine wijzigingen door te voeren naar aanleiding van de wensen van de huurder. Bovendien kan dit worden gezien in de reeksen van huurprijzen, waar ongemeubileerde en gestoffeerde appartementalternatieven verschillend kunnen worden geprijsd om de kans te vergroten dat huurders bereid zijn de benodigde huur te betalen.

Wees meegaand met betrekking tot huur- en borgbedragen en termijnen. Met makelaarskosten en verhuiskosten bovenop buitensporige deposito’s, vinden veel huurders het moeilijk om hun huur te betalen. Huurders blijven vaker langer bij flexibele eigenaren.

Maak gebruik van zowel fysieke als online advertentiemogelijkheden terwijl u uw appartement op de markt brengt. Dit laatste heeft de bemiddelingsinvloed en -kosten aanzienlijk verminderd; bovendien verminderen online visuele controles de persoonlijke interacties en besluitvormingstermijnen.

Formaliteiten na verhuur

Bij het starten van het appartementverhuurproces zijn volledig papierwerk en juridische documentatie een must. Huurders moeten eerst een antecedentenonderzoek en politieverificatie ondergaan, en eigenaren kunnen ook aanbevelingsbrieven aanvragen bij de werkgever van een huurder.

Zorg ervoor dat u belangrijke informatie in uw huurovereenkomst opneemt, zoals de start- en einddatum van uw huurovereenkomst, het huurbedrag, de vervaldatum van de maandelijkse betalingen, uw rechten en plichten en opzeggings- en ontruimingsclausules. Een huurovereenkomst maakt de voorwaarden van een huurovereenkomst duidelijk en legitiem.

Huurovereenkomsten die worden geregistreerd in plaats van notarieel bekrachtigd, hebben een hogere rechtskracht en komen steeds vaker voor. Bovendien kunnen geregistreerde huurovereenkomsten worden opgesteld voor perioden die langer zijn dan de typische industriestandaard van 11 maanden. Dit biedt een broodnodige onderbreking van regelmatige vernieuwingen en is voordelig voor zowel de eigenaars als de huurders.

Naast ervoor te zorgen dat alle benodigde documentatie in orde is, is het goed om goede contacten met de huurder te onderhouden en te kijken hoe en wat er wordt gebruikt in uw gehuurde ruimte.

Als u uw appartement verhuurt met deze zaken in het achterhoofd, zal uw investering in onroerend goed ongetwijfeld een gunstig rendement opleveren.