Wat komt in aanmerking als een appartement te huur?

Iedereen beweert te weten wat een appartement is en dat ze er in wonen, maar hoe definieer je er precies een? Alle wooneenheden in een gebouw kunnen gezamenlijk ‘appartementen’ worden genoemd. De structuur kan een huis, een herenhuis, een groot huis of een flatgebouw zijn waar de eigenaren hun appartementen onderverhuren. Appartementen onderscheiden zich doorgaans van andere woningtypes omdat ze worden verhuurd in plaats van eigendom.

Appartement versus huurwoning versus flat

Het is acceptabel om de termen ‘flat’, ‘huureenheid’ en ‘appartement’ door elkaar te gebruiken. Afhankelijk van regionale variaties, varieert het gebruik ervan. Een eenheid is een voorkeursterm in Australië, terwijl een flat wordt gebruikt in het Verenigd Koninkrijk. Hoewel makelaars en verhuurders vaak het woord ‘huureenheid’ gebruiken, geeft het Noord-Amerikaanse gebruik de voorkeur aan de term ‘appartement’.

Een wooneenheid binnen een structuur komt over het algemeen op de eerste plaats bij het overwegen van een appartement. Op basis van deze foto is het misschien logisch om te concluderen dat een appartement slechts één woonruimte is tussen vele andere in een structuur.

Hoe zit het met een eengezinswoning die door de eigenaar wordt verhuurd aan een huurder? De huur kan worden beschouwd als een appartement, zelfs een huis.

Het probleem van Co-ops en Condos

Omdat co-ops en flatgebouwen wooneenheden zijn in een gebouw met meerdere woningen en fysiek lijken op huurappartementen, zien veel mensen ze aan voor flats. Dit zijn echter geen verhuur (tenzij de unit wordt onderverhuurd). In een onderhuurscenario kiest de eigenaar van het appartement of de co-op ervoor om zijn appartement te huren en er een huurflat van te maken.

Er zijn echter gevallen waarin het lijkt alsof coöperaties en appartementen onder de definitie van een appartement zouden moeten vallen. Co-op- en condo-eigenaren noemen hun huis immers vaak een appartement en nemen de term op in hun adres, en veel van dezelfde leefregels zijn van toepassing (zoals “Apt. 4C”).

Wat alles betekent?

De definitie van een appartement kan aanzienlijk variëren op basis van regionale context, algemeen gebruik en de media.

Het woord “appartement” kan in zijn meest elementaire vorm worden onderverdeeld in twee categorieën:

  • Een woning of woonruimte binnen één: wanneer individuen naar ruimte verwijzen als een ‘appartement’, verwijzen ze ernaar architectonisch in plaats van eigendomsrechten. Het woongedeelte kan een eenpersoonskamer of een groep kamers zijn, en het kan een van de vele van dergelijke kamers in het gebouw zijn. Met andere woorden, een appartement is of de bewoners het huren of bezitten. Co-ops en condominiums vallen onder deze omschrijving.
  • Elke huurwoning. Deze definitie omvat geen woningen wanneer de bewoners ook de eigenaren zijn. Co-ops en condos worden door deze definitie niet als appartementen beschouwd. Als de bewoners van een eengezinswoning huur betalen om er te wonen, dan is het huis in hun ogen een appartement.

Nadat dat is opgelost, rijst de vraag naar het soort appartement. Er zijn veel opties, waaronder studio, loft, penthouse, tuin en appartementen gesorteerd op het aantal slaapkamers.

Velen van jullie zijn van plan om voor het schooljaar naar een nieuwe stad te verhuizen. Momenteel hopen we dat u de ideale woning vindt. Er zijn een paar cruciale dingen om te onthouden bij het zoeken naar en huren van een gedeelde PG of appartement. Deze items zullen het proces gemakkelijker maken.

Als je jezelf er niet toe kunt brengen een huis of appartement te kopen, moet je waarschijnlijk in plaats daarvan huren. Toch is verhuizen naar een nieuw appartement zowel zeer opwindend als verontrustend. Het kan niet eenvoudig zijn om een ​​goede huurder te vinden om van te huren, en u heeft waarschijnlijk al specifieke plaatsen of buurten in gedachten voor uw ideale appartement. Hoewel het kopen van een huis vaak duurder en tijdrovender is dan het huren van een appartement, is het niet altijd eenvoudig om toestemming te krijgen voor een verhuur.